HUNGARICANA KÖZGYŰJTEMÉNYI PORTÁL

Ajánlotta: Szerkesztő

30 nov, 20 9:27 du. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Általános

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Hungaricana Közgyűjteményi Portál


Adatbázis fenntartója: Egyéb szervezet

Mi a célja az adatbázisnak?

A nemzeti gyűjteményekben a magyar történelemből fellelhető kultúrkincsek, történeti dokumentumok mindenki számára, látványosan, gyorsan és áttekinthetővé tétele. Az adatbázis folyamatosan bővül, a gyors ismeretszerzés mellett, mélyebb kutatásokhoz is kiválóan használható.

Milyen típusú adatbázisok tekinthetők meg?

  1. képcsarnok,
  2. könyv- és dokumentumtár,
  3. MAPIRE,
  4. Térképek és Építészeti Tervek,
  5. Levéltár,
  6. Budapest időgép,
  7. Zenetudományi Intézet és Hangarchívum.

Hogyan lehet keresni az adatbázisban?

A különböző típusú adatbázisokban a gyors kereső segítségével - egy kattintással - a kulcsszó (jellemzően: helyszín, személy, esemény) beírásával lehet böngészni. A találatok szűkítésére és rendezésére is van lehetőség. Ki lehet választani, hogy a találatok melyik kategóriájú adatbázisokból érkezzenek, meglehet jelölni a tartalomgazdát, továbbá azt is, hogy milyen jellegű adatokban (helyszín, azonosító, név) keressen a rendszer.

Az egykori Fővárosi Fotó Vállalat (Főfotó) archívumából, több mint ezer fénykép érhető el, ide kattintva. A legtöbb fénykép 1961-1993 között időszakból származik, főleg fővárosi és vidéki eseményekről készült képek tekinthetők meg, jellemzően az alábbi témakörökben: gyár-, üzlet-, termék-, reklám-, város-  tájfotó, illetve portré. Forrás: bparchiv.hu

 

keresés


 

Továbbiak

Nem lehet másolni az oldalról