MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT)

Ajánlotta: Szerkesztő

20 júl, 21 7:10 du. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Általános

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)


Adatbázis fenntartója: Magyar Tudományos Akadémia (MTA)

Mit érdemes tudni az adatbázisról?

Magyar nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázis, amely nyilvántartja a tudományos közleményekre adott idézetek bibliográfiai adatait. Az adatbázis nagy mértékben segítheti a magyar tudományos szakirodalmak és közlemények keresését, akár egy szakdolgozat, diplomamunka vagy tudományos cikk megírásakor.

Hogyan lehet keresni az adatbázisban?

A weboldalon található egy nyilvános (egyszerű/részletes) kereső felület. Az egyszerű kereső mezőn keresztül - kulcsszó beírásával - lehet keresni a szerzőkre, intézményekre, témakörökre és közleményekre. A részletes keresési fül használatával tovább lehet szűkíteni a találatokat, az alábbiak szerint: típus, jelleg, keresőszó, szerző, cím, intézmény, kulcsszó, kezdő év és záró év.

A Magyar Tudományos Művek Tárán keresztül azt is meglehet tekinteni, hogy az adatbázisban - abc sorrendben rendszerezve – milyen intézmények szerepelnek. Az intézmény nevére kattintva átfogó ismeret szerezhető az intézményhez kapcsolható szerzőkről és közleményekről. Ez a funkció a szerzők nevére kattintva is elérhető, ahol tájékozódni lehet az adott szerzőhöz kapcsolható tudományos közlemények alapvető információiról.

Forrás: m2.mtmt.hu
keresés

Továbbiak

Nem lehet másolni az oldalról