EGYÉNI VÁLLALKOZÓK BEVALLÁSI ADATAI [Art. 262. §]

Ajánlotta: Szerkesztő

20 Sze, 20 9:40 de. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Általános Negatív

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Egyéni vállalkozók bevallási adatai [Art.262.§]


Adatbázis fenntartója: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Mire kereshetünk az adatbázisban?

"A NAV a bevallási adatok alapján, évente - a bevallási határidőt követő harminc napon belül - a honlapján adózónként közzéteszi az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégekről szóló 2009. évi CXV. törvény szerinti egyéni vállalkozók rendelkezésre álló bevételi, jövedelmi adatait, valamint adófizetési kötelezettségét. [2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről (Art.) 262. §], figyelembe véve, hogy a közzétételi kötelezettség az Evectv. szerinti egyéni vállalkozói kör tekintetében teljesítendő. Ez alapján az Evectv. 2. § (2) bekezdésében felsorolt személyi kör (mezőgazdasági őstermelők, ügyvédek, közjegyzők, állatorvosok, egyéni szabadalmi ügyvivők, önálló bírósági végrehajtók) vonatkozásában a közzétételi kötelezettség nem áll fenn, mivel ezen személyek az Evectv. értelmében nem minősülnek egyéni vállalkozónak." Forrás: NAV honlapja.

Az alábbi adatokat ismerhetjük meg:

  1. adószám;
  2. név;
  3. bevétel;
  4. jövedelem;
  5. adófizetési kötelezettség.

Hogyan kereshetünk az adatbázisban?

Az adatbázisban az adószám első 8 számjegyének (törzsszámának) a megadásával kereshetünk a lekérdező szolgáltatás igénybevételével.

Hasznos tudnivalók!

Ha csak az egyéni vállalkozó nevét tudod, de az adószámát (törzsszámát) nem akkor ismerd meg az egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező adózók tevékenységeinek lekérdezésével kapcsolatos adatbázisát, ahol az egyéni vállalkozó nevére is rákereshetsz (a név mellett szerepel majd az adószám és a törzsszám is).

Ha több adatot (pl. működik-e, tevékenységi kör, székhely stb.) szeretnél tudni az adott egyéni vállalkozóról, akkor ismerd meg az Egyéni vállalkozók nyilvántartását.

Ha azt szeretnéd megtudni, hogy az egyéni vállalkozó a bejegyzett tevékenységi körrel milyen szolgáltatást, és munkát végezhet akkor tekintsd meg az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzékét.

 

keresés

 

Továbbiak