EGYÉNI VÁLLALKOZÓK BEVALLÁSI ADATAI [Art. 262. §]

Ajánlotta: Szerkesztő

20 szept, 20 9:40 de. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Általános Negatív

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Egyéni vállalkozók bevallási adatai [Art.262.§]


Adatbázis fenntartója: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Mire lehet keresni az adatbázisban?

"A NAV a bevallási adatok alapján, évente - a bevallási határidőt követő harminc napon belül - a honlapján adózónként közzéteszi az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégekről szóló 2009. évi CXV. törvény szerinti egyéni vállalkozók rendelkezésre álló bevételi, jövedelmi adatait, valamint adófizetési kötelezettségét. [2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről (Art.) 262. §], figyelembe véve, hogy a közzétételi kötelezettség az Evectv. szerinti egyéni vállalkozói kör tekintetében teljesítendő. Ez alapján az Evectv. 2. § (2) bekezdésében felsorolt személyi kör (mezőgazdasági őstermelők, ügyvédek, közjegyzők, állatorvosok, egyéni szabadalmi ügyvivők, önálló bírósági végrehajtók) vonatkozásában a közzétételi kötelezettség nem áll fenn, mivel ezen személyek az Evectv. értelmében nem minősülnek egyéni vállalkozónak." Forrás: nav.gov.hu

Az alábbi adatokat lehet megismerni:

  1. adószám;
  2. név;
  3. bevétel;
  4. jövedelem;
  5. adófizetési kötelezettség.

Hogyan lehet keresni az adatbázisban?

Az adatbázisban az adószám első 8 számjegyének (törzsszámának) a megadásával kereshetünk a lekérdező szolgáltatás igénybevételével.

Forrás: nav.gov.hu

Hasznos tudnivalók!

A kereséshez ha csak az egyéni vállalkozó neve ismert, de az adószáma (törzsszáma) nem akkor érdemes elolvasni az egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező adózók tevékenységeinek lekérdezésével kapcsolatos adatbázist, ahol az egyéni vállalkozó nevére is rálehet keresni (a név mellett szerepel majd az adószám és a törzsszám is).

Ha több adatra (pl. működik-e, tevékenységi kör, székhely stb.) van szükség az adott egyéni vállalkozóról, akkor érdemes ezt is elolvasni. Egyéni vállalkozók nyilvántartás

Azt, hogy egy egyéni vállalkozó a bejegyzett tevékenységi köreivel milyen szolgáltatást, és munkát végezhet azt itt lehet megnézni. Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzékét.

keresés

Továbbiak

Nem lehet másolni az oldalról