ELTILTOTT SZEMÉLY KERESÉSE

Ajánlotta: Szerkesztő

26 okt, 20 7:53 du. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Negatív

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Eltiltott személy keresése


Adatbázis fenntartója: Igazságügyi Minisztérium

Kik szerepelnek az adatbázisban?

"Az eltiltott személyekre vonatkozó adatok ingyenes céginformációként - külön jogszabályban meghatározott módon - keresőprogram segítségével, csoportosított lekérdezés útján ismerhetőek meg." Forrás: Cégtörvény 14.§ (6) bekezdés. (a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény.)

Az a tény is megismerhető az adatok lekérdezésének pillanatában, ha a gazdasági társaság (volt) vezető tisztségviselője vagy cégvezetője a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV törvény 23. §-a (jellemzően negatív rendelkezések) alapján nem lehet más gazdasági társaságban vezető tisztségviselő vagy cégvezető. Forrás: E-Cegjegyzek.hu. Útmutató az Ingyenes Céginformáció  Szolgáltatáshoz.

Az eltiltott személyekről  ezek az adatok szerepelnek a nyilvántartásban:

  1. az eltiltott személy neve,
  2. a kapcsolódó cég elnevezése,
  3. cégjegyzékszáma,
  4. székhelye,
  5. adószáma,
  6. az eltiltott személy adóazonosító jele.

Hogyan lehet keresni az adatbázisban?

A keresendő személy teljes nevének a megadásával.

Fontos tudnivaló, hogy az eltiltott személy a Cégtörvény 9/ C. §. (4) bekezdése alapján az eltiltás hatálya alatt nem szerezhet gazdasági társaságban többségi befolyást, nem válhat gazdasági társaság korlátlanul felelős tagjává, egyéni cég tagjává, továbbiakban nem lehet cég vezető tisztségviselője, cégvezetője, felügyelő bizottsági tagja.

Bővebb információ az eltiltott személyekről:

Cégtörvény 9/B.§ - 9/E. § bekezdés. (a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény.)

Forrás: e-cegjegyzek.hu

Ide kattintva ismerhető meg a Személykereső adatbázis.

A hazai cégekről - ingyenes céginformáció - az E-Cégjegyzékből kérdezhető le, ide kattintva pedig hasznos információk olvashatók az E-Cégjegyzék működésére vonatkozóan.

 

keresés

Továbbiak

Nem lehet másolni az oldalról