KÖZZÉTETT BESZÁMOLÓK ÉS MÉRLEGEK ADATBÁZISA (E-BESZÁMOLÓ PORTÁL)

Ajánlotta: Szerkesztő

02 nov, 20 8:33 du. Ország

Az oldalról

Adatok elérése: Ingyenes

Adatok típusa:Általános Negatív Pozitív

Adatbázis üzemeltetője: Állami szervezet

Kapcsolatfelvétel

Email

Leírás

Közzétett beszámolók és mérlegek adatbázisa


Adatbázis fenntartója: Igazságügyi Minisztérium

Mit tartalmaz az adatbázis?

A Cégbíróság által bejegyzett gazdasági társaságok pénzügyi helyzetét. Magyarországon minden könyvvezetésre kötelezett gazdálkodóknak, az éves működéséről törvényben meghatározott pénzügyi beszámolót kell készítenie, ez alól kivételt képeznek a betéti társaságok (Bt.) és a közkereseti társaságok (Kkt.). Az adatbázisból a vállalkozások korábbi évekre vonatkozó pénzügyi adatait is letölthetők.

Hogyan lehet keresni az adatbázisban?

Cégjegyzékszámmal, az adószám első 8 számjegyével (törzsszámával), illetve a cég nevével (minimum 4 karakter megadása kötelező).

Röviden összefoglalva ezek az pénzügyi információk tekinthetők meg:

  1. az adott vállalat általános üzleti évet záró mérleginformációit (eszközök és források) (továbbá: cégjegyzékszám, adószám, beszámoló időszaka, beszámoló típusa/változata, közzétevő cég adatai, törvény hivatkozás, beadvány részletei, könyvelő adatai; könyvvizsgáló adatai, beküldő adatai, nyilvánosságra hozatallal kapcsolatos egyéb információk, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben meghatározott nagyságot jelző mutatóérték, aláírásra jogosult személy neve, pénzegység és pénznem, a vállalat tárgyévi és előző évi pénzügyi adatai).
  2. a vállalkozás mérlegéből és eredménykimutatásából általánosságban megtudható pl. a vállalat nettó árbevétele, befektetett eszközei, forgó eszközei, tárgyi eszközei, a vállalat saját tőkéje, személy jellegű ráfordításai, adózott eredménye, kötelezettségei stb. A felsorolás nem teljes körű!
  3. ingyenesen letölthetők a vállalat által benyújtott kiegészítő mellékleteket az adott üzleti év beszámolójához, illetve megtekinthetők a vállalat tagi határozatai és független könyvvizsgálói jelentései is.

Forrás: e-beszamolo.im.gov.hu

A hazai cégekről - ingyenes céginformáció - az E-Cégjegyzékből kérdezhető le, ide kattintva pedig hasznos információk olvashatók az E-Cégjegyzék működésére vonatkozóan.

A mérlegadatok közzétételével kapcsolatban hasznos tájékoztató készült az e-beszámoló honlapján.

A beszámolók elkészítésével kapcsolatban az E-beszámoló gyakran ismételt kérdései között számos információ található.

Egyes egyéni vállalkozók vagy egyéni cégek pénzügyi adatai innen érhetők el Egyéni vállalkozók bevallási adatait tartalmazó [Art.262.§]  adatbázis.

 

keresés

Továbbiak

Nem lehet másolni az oldalról